KLYS söker administratör/koordinator

2017-10-03


KLYS utgör en samlad röst för Sveriges kulturskapare och företräder genom sina fjorton medlemsorganisationer ca 30 000 yrkesverksamma upphovspersoner och utövande konstnärer i landet. Vår främsta uppgift är att förbättra konstnärliga yrkesutövares sociala och ekonomiska villkor.


KLYS söker nu dig som trivs som koordinator och i en assisterande roll med många kontaktytor. Befattningen är placerad på KLYS kontor centralt på Kungsholmen, med uppgift att på uppdrag av KLYS arbetsutskott och nämnd ge stöd och service samt att bidra till samordning och utveckling av verksamheten. 

Du ingår i ett mindre team bestående av verksamhetsledare, regionalpolitisk sekreterare samt deltidsarbetande ordförande. Arbetet innebär bland annat att kommunicera med medlemsorganisationerna, myndigheter och institutioner, förbereda arbetet i KLYS arbetsutskott och nämnd samt föra protokoll, och att i samarbete förbereda och anordna möten och seminarier i KLYS regi. Du ansvarar också för den löpande bokföringen och betalning av fakturor, håller KLYS webb och sociala medier uppdaterade, författar kallelser, informationstexter och liknande. 

Kvalifikationer:

  • Kvalificerad administrativ erfarenhet.
  • Dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete med administration i en liten organisation.
  • Förmåga att hantera ett mångfacetterat uppdrag med högt tempo.
  • Erfarenhet av ekonomihantering såsom enklare bokföring.
  • Goda kunskaper om webbpublicering, omvärldsbevakning och vana att kommunicera via sociala medier.
  • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska samt lätt för att uttrycka sig i tal och skrift.

Som person vill vi att du är självgående, flexibel och lösningsfokuserad, strukturerad och med god organisationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Omfattning: Heltid (100%), tillsvidare

Tillträde: 1 december 2017 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 20 oktober 2017. Uppge gärna löneanspråk i din ansökan. Skicka ansökan via mail till: jessica.lindeberg@klys.se   

Kontakt:
Verksamhetsledare Ulrica Källén, 0733-40 00 33
Ordförande Marika Lagercrantz, 0706-58 85 98
Administratör/koordinator Jessica Lindeberg, 0709-48 09 63