Medlemmar

Medlemmar

KLYS är en samarbetsnämnd där medlemsorganisationerna gör gemensam sak i frågor som är av intresse för många olika professionella kulturskapare – författare, journalister, bildkonstnärer, musikskapare, musiker, regissörer, dansare, sångare, skådespelare med flera.

Våra medlemmar är organisationer, inte enskilda personer. Medlemsorganisationerna är rikstäckande organisationer vars enskilda medlemmar utgörs av konstnärliga eller litterära yrkesutövare och vars huvudsakliga ändamål är att tillvarata medlemmarnas kulturpolitiska och fackliga intressen.

Följ våra medlemmars arbete!

Se mer

Se mer

Se mer

I morgon tisdag 8.30-9.30 livesänds TCO:s seminarium ”Hur går vi vidare efter #metoo?” – ett samtal mellan fack, arbetsgivare och politiker.

Hur går vi vidare efter #metoo?Dec 12, 8:30f mTCOFULLSATT!
Seminariet är nu fullsatt men vi sänder allting live på www.tco.se på tisdag!

---------------------------------------------------------------------------

I kölvattnet av #metoo samlas kvinnor över hela arbetsmarknaden i gemensamma upprop mot sexuella trakasserier. Vittnesmål om en arbetsmiljö med sexism, kränkningar och övergrepp avlöser varandra.

Hur tar vi tillvara kraften i #metoo och ser till att den leder till verklig förändring för arbetsmiljön på våra arbetsplatser? Vilka förslag har fackförbund, arbetsgivare och politiker för att förebygga och hantera sexuella trakasserier?

Medverkar gör:
Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister
Eva Nordmark, ordförande TCO
Johanna Jaara Åstrand, ordförande Lärarförbundet
Jonas Nordling, ordförande Journalistförbundet
Anna Carlson, ordförande Teaterförbundet
Lise Donovan, chefsjurist TCO

Välkommen till ett frukostseminarium om vad som händer nu - efter #metoo-uppropen. Vad behöver göras och vem har ansvar för att det görs? Vilken roll spelar fackförbunden i det kommande förändringsarbetet och vilka andra aktörer behöver agera?

12 december 8.30-9.30 (frukost serveras från kl 8.00)
Bistron, TCO-huset, Linnégatan 14, Stockholm
... Läs merSe mindre

Hur går vi vidare efter #metoo?

2 dagar sedan

Se mer

Se mer

Se mer

Se mer

Se mer

Se mer

Se mer

Se mer